Rugfractuur / scoliose 

Trauma’s en aandoeningen aan de wervelkolom, zoals fracturen en scoliose (zijdelingse verkromming) zien wij gelukkig niet vaak, maar we hebben wel positieve ervaringen opgedaan met rugbraces / romporthesen naar maat. Met succes hebben wij een aantal honden veilig kunnen laten herstellen na een fractuur van één of meerdere rugwervels!

Halo helm

Voor een blinde, blindengeleidehond maakten wij een speciale helm, waardoor deze hond de neus niet meer stootte… Nadat we ermee op TV zijn geweest is de vraag hiervoor nooit meer verdwenen. Maandelijk bereiken ons aanvragen voor deze helm van ‘all over the world’!

Functioneel zorgt deze helm ervoor dat de visuele beperkte hond contact met het object ervaart en uit kan wijken, i.p.v. het stoten van zijn neus en/of gebit,

Rolstoel schildpad

Een gebroken poot voor een zware schildpad is een langzaam en lastig herstel. De revalidatie van deze schildpad ging voorspoedig vanwege de rolstoel die hem gedurende deze tijd ondersteunde.

Dit voorbeeld dient om aan te geven dat wij naast alle reguliere gewrichtsaandoeningen ook heel veel andere dieren hebben kunnen helpen aan mobiliteit en een goed herstel na trauma’s; zoals vogels, konijnen en zelfs dolfijnen!