Tyloombandage

De tyloombandage wordt toegepast bij eeltvormsel; door voortdurende druk of wrijving veroorzaakte, harde verdikking van de opperhuid.

 

Dé elleboogbandage voor honden met een tyloom / drukplekken / decubitus.

Hoe ontstaat een tyloom? Als een hond ligt, belast hij zijn ellebogen met zijn lichaamsgewicht. Allereerst zullen de haren langzaam verdwijnen, waarna zich een korst op de huid zal vormen. Dit zal vervolgens overgaan in een verharding van de opperhuid, die dan slecht doorbloed en onelastisch is. Door het likken, omdat deze plek jeukt, en door beschadigingen zal verdere scheurvorming op gaan treden van de huid. Hierdoor krijgen bacterieën vat op het aangedane gebied en kunnen er ontstekingen gaan ontstaan. Door de reeds slechte doorbloeding is de behandeling van deze ontsteking vaak een langdurige en lastige aangelegenheid.

De Tyloombandage bestaat uit 2 korte gepolsterde ‘mouwtjes’ die over de rug heen aan elkaar zijn verbonden met een brede elastische gordel. Ter hoogte van de kwetsuur zit een extra polstering tussen het materiaal, waardoor de schuifkrachten op de huid niet kunnen optreden. tevens wordt de druk op deze plek beter verdeeld. Tot slot wordt er separaat een lusje meegeleverd waarmee de gordel kan worden gezekerd aan de halsband.

De Tyloombandage:

 

  • Beschermt het ellebooggewricht
  • Kan gebruikt worden om zalfverbanden te fixeren
  • Houdt plaatselijk lichaamswarmte vast, wat goed is bij Arthrose
  • Beschermt Postoperatief het wondgebied / fixeert verbanden
  • Kan koelend werken na trauma door het inbrengen van koelelementen
  • Is wasbaar op 40°

Maatvoeringstabel

Elleboogomtrek in centimeter
13-15cm 23-25cm 33-35cm
15-17cm 25-27cm 35-37cm
17-19cm 27-29cm 37-39cm
19-21cm 29-31cm  
21-23cm 31-33cm  

LET OP: Beide ellebogen dienen opgemeten te worden

Prijs: € 86,15 (incl. verzendkosten). Stuur een e-mail, met de juiste maat, om deze bandage te bestellen.