Mijn Newfoundlander teef, Seraja, scheurde 7 jaar geleden de kruisband van haar rechterknie. Een operatie en revalidatietijd volgde, maar ze herstelde volledig. Nu echter, terwijl ze inmiddels tegen de 14 loopt, heeft ze de kruisband van haar linkerknie gescheurd.

Technisch is ook nu een operatie mogelijk, is er zelfs een voor grote honden betere techniek, maar een narcose is een groot risico
op deze leeftijd, bovendien is haar levensverwachting niet groot en rijst de vraag of ze lang genoeg leeft om voldoende rendement van een operatie te hebben, als ze deze doorkomt en de revalidatieperiode aan kan. De overweging nu is van een andere orde dan die van 7 jaar geleden.

Toen kreeg ik de tip om een brace te proberen. Een korte zoektocht op internet, overleg met een medewerker van de firma Hodes dierenorthopedie en na overleg met dierenartsen heeft me doen besluiten
een brace te proberen. Omdat er toevallig een brace gemaakt was die eenvoudig passend gemaakt kon worden voor Seraja, was er geen lange levertijd en zou ze direct rendement hebben als het werkte.
En het werkt! Ze heeft nu twee dagen een brace en ze kan weer lopen. De eerste paar stappen zoekt ze even een balans, maar daarna loopt ze vrijwel normaal.

Uiteraard als een zeer oude dame, maar ze loopt nu minstens zo goed als voordat ze haar kruisband scheurde.

Magda