Om te beginnen zal ik mij eerst eens even voorstellen: mijn naam is Zjuul, ben een boxer reu van 6 jaar oud, en sinds 3 juli in het, inmiddels gelukkige, bezit van een knie prothese.
U leest het goed hoor, nu ben ik er heel erg blij mee, maar in het begin vond ik het maar niks.

Lig ik, nog half suf van de narcose, bij te komen van de operatie, staat Radboud (die mij geopereerd heeft en met wie ik dikke maatjes ben) bij me in het hok om me te vertellen dat ik naar huis toe mag en of ik maar even op wil staan. Nou…….. dat dacht ik toch mooi van niet. Ik heb hem eens even niet al te vriendelijk aangekeken om duidelijk te maken dat ik hem nu even liever niet wilde zien, waarop mijn baasje zei dat zij mij wel zou helpen.

Viel nog niet mee hoor, dat opstaan. En dan ook nog eens vooruit zien te komen met een poot die in een brace zit. Afijn, na de nodige uitleg door de assistente over het gebruik van de medicijnen en de ontvangen uitleg van Arjan over de brace konden we naar huis.

Veel meer dan mijn roes uitslapen en af en toe even naar buiten om te proberen te plassen (wat niet lukken wilde) heb ik die avond niet gedaan. Ook de volgende dag wilde het me maar niet lukken om te plassen. Op mijn geopereerde poot gaan staan was geen optie, maar door de brace dacht ik dat ik die poot ook niet op kon tillen. Gelukkig kwam de hond van de buren aan het eind van de dag met de oplossing. Hij plaste tegen een boom, en ik als rasechte reu, moest daar natuurlijk wel overheen.

Vanaf toen ging alles stukje bij beetje een stukje makkelijker, ik moest er gewoon eventjes aan wennen. Inmiddels loop ik nu 8 weken met mijn nieuwe knie rond, en het gaat heel erg goed. De 6 kilometer die ik dagelijks gewend was te lopen, leg ik nog niet af, maar ben al wel bijna op de helft. Ik weet zeker dat ik over niet al te lange tijd, mede door de hulp van Radboud en Arjan weer kan genieten van het lopen, maar dan zonder pijn. Bedankt mannen!